IELTS 

Ielts

IELTS Sınavı 

Ielts Sınavı Hazırlık

1  –  Ielts Sınavı ( Ielts Sınavı için birebir Ielts Özel Ders )
2 –  Ielts Sınavı ( Ielts Sınavı için 4 kişilik Grup Ielts Dersi )

IELTS sınavı kağıt üstünde  yapılan  bir sınav olup, Listening (Dinleme), Reading (Okuma),  Writing (Yazma) ve Speaking (Konuşma)  gibi 4 kısımdan meydana gelen akademik seviyede bir sınavdır. Speaking bölümü sınavı yapan examiner ile  bire bir karşılıklı konuşma  şeklinde yapılmaktadır. Bu şekilde yapılan speaking sınavı  İngilizce konuşma becerilerinizin en etkili ve doğal şekilde ölçümlenmesi anlamına gelir. IELTS dışındaki pek çok diğer akademik sınav bilgisayar tabanlı’dır.

Sınava katılmak isteyenler durumuna göre IELTS Akademik ya da Genel Training  sınavlarından birini seçebilirsiniz. Hangi  sınava girerseniz girin  dinleme ve konuşma sınavları aynıdır. Okuma ve yazma bölümlerinin içerikleri girdiğiniz sınavın IELTS Akademik ya da General Training  olmasına göre değişim gösterir.

Bu uluslar arası  sınav her seviyedeki İngilizce dil becerilerini ölçmek amacı ile düzenlenmiş bir sınavdır . Her bölüm 1-9 arasında tam veya buçuklu olarak (5.0-5.5 şeklinde ) puanlandırılır. Tüm puanlar eşit ağırlıklı olarak dikkate alınır ve Overall Band Score olarak hesaplanır , yani 4 bölümün toplamının 4 e bölümü overall score olarak sınava giren aday öğrenciye bildirilir. Bu sınavın sonucunda kalma veya geçme gibi bir durum yaşanmaz.Sadece içinde bulunduğunuz durumu size yansıtır.

Ielts Sınavı Bilgileri

IELTS  akademik sınava hazırlanmak için adayların upper-intermadiate veya üstü düzeyde genel İngilizce dil bilgisine sahip olmaları gerekir.

Sınavın Konuşma ( IELTS Speaking) modülü  diğer modüllerden önce ya da sonra herhangi bir gün ve saatte yapılabilir

Sınavın sonucu 13 iş günü sonunda bildirilir.

Genel olarak kurumlardan yada eğitim almak istenen üniversitelerden istenilen yeterlilik notu 6.5’tur. Alınan bu score hem akademik hem de genel anlamda kendinizi yeterli seviyede ifade edebildiğinizi belirtir. Ancak, Bazı istisnai durumlarda kurumlar beklentileri doğrultusunda daha yüksek ya da daha düşük notlar isteyebilirler.

Zaman yönetimi Dinleme ve Yazma modüllerinde yararlı olur .Çünkü hiç kimse size ne vakit  diğer soruya geçmeniz gerektiğini söylemez. Elinizde olan zamanı akıllıca bölmeniz ve kullanmanız gerekir.

 Çok zor bir soru ile karşılaştığınızda cevap vermek için bütün zamanı harcamayın, Böyle kalmak çok kötüdür. Zor soruyu atlayın  bir sonrakine geçmek daha mantıklı olur, Çünkü büyük olasılıkla sonraki soru daha kolay olacak.

 

Diğer Yazılar

Leave a Comment