Ielts Sınavı Ciddiyeti
Ielts Sınavında Ciddiyet
Ielts Sınavı Ciddiyeti hakkında Açıklama
1 – Ielts Sınavı ( Ielts Sınavı için birebir Ielts Eğitimi )
2 – Ielts Sınavı ( Ielts Sınavı için 4 kişilik Grup Ielts Eğitimi )
IELTS sınavı ciddiyeti, konusu toplum içinde pek bilinen bir olay olmadığından hatta ielts sınavı ifadesi duyulduğunda ” ne o ” diyen o kadar çok insan olduğundan ielts sınavı hakkında ne kadar çok yazı yazılırsa yazılsın yine de bilinen bir sınav hakline dönüşemez kanısındayım. Ielts sınavı hakkında bilgi ancak ıelts sınavına girenler arasında mevcut. Zaman zaman ielts sınavının ciddiyeti ve ne olduğu hakkında küçük notlar şeklinde sitede bilgiler veriliyor. Bu küçük notlar şeklindeki bilgilerle okuyanlar IELTS sınavı ciddiyetinin ne olduğu ve nasıl davranılması gerektiği konusunda aydınlatılmaya çalışılıyor sitede. Küçükte olsa işe yarar umarım.
IELTS sınavı ciddiyeti arttıkça, Ielts sınavı son bir kaç yıldır rağbet görmeye başladı ve toefl sınavının bir çok yerde yerini aldı. Eskiden hazırlık sınıflarını atlamak için toefl sınav sonuçları isteyen üniversitelerin bazıları artık toefl yerine ielts sınav sonucu istemeye başladı. Ielts sınavının ciddiyeti diğer sınavlarla kıyaslandığında inkar edilmez bir gerçek olarak ortaya çıkıyor. Ielts sınavının bizzat konsolosluk tarafından ve konsolosluğun kendi elemanları aracılı ile yapılması, ielts sınavının ciddiyetini arttıran bir etken oluyor. Ielts sınavının ciddiyeti konusunda kaygısı olan varsa bile sanırım çok azınlıkta kalır. Düşünün, ielts sınavı speaking sınavı teker teker öğrencilerle bire bir gerçekleştiriliyor. Bu tür bir sınav ciddi olmaz da ne olur.
Ielts sınavının ciddiyetini ve güvenilirliğini tartışmak ” abesle iştigal etmek ” anlamına gelir.Şimdiye değin ielts sınavı hakkında en küçük bir kötü söz,söylenti yada dedikodu çıkmadı.Bu da IELTS sınavı ciddiyeti ve toplum içinde özellikle bilenler arasında ne kadar tutulduğunun göstergesi olabilir.
IELTS SINAVI HAKKINDA KÜÇÜK BİLGİLER
ELTS Sınavının iki versiyonu var:
a) IELTS Academic b) IELTS General Training. Her iki sınavın da listening ve speaking bölümleri aynı olmasına karşın, reading ve writing kısımları IELTS Academik sınavında IELTS General Training’e göre daha değişik ve daha güç.. Ancak, IELTS General Training sınavında okuma bölümünde yeterli puan için daha çok soruya doğru yanıt verilmesi isteniyor. .
IELTS Genel Training sınavını ağırlıklı olarak yurt dışı göçmenlik müracaatı yapanlar, yurt dışında staj düşünenler ve üniversite dışı eğitim programlarında yer almak isteyenler alırken; üniversite hazırlık sınıfını atlamak isteyen lisans öğrencileri, akademik çalışmalar yapmak isteyen lisans mezunları ve İngilizce seviyelerini yasal bir şekilde kanıtlayarak kurumlarından dil tazminatı almak isteyen çalışanlar Akademik IELTS Sınavını almalılar.